När man arbetar i IT-branschen är det naturligtvis så att det dyker upp en hel del kunder med problem som man i efterhand kan skratta åt. Den här sektionen är tänkt att vara en ”comic relief” vid sidan om den andra, allvarligare informationen på sajten. Vi kör igång med ett par av våra bästa minnen som vi samlat här på Wipescreen. Observera att samtliga namn som förekommer nedan är påhittade, vi vill ju inte förnärma någon utan endast underhålla.

Solveig och hamstern
En gång ringde det en vänlig gammal dam till oss och berättade att hennes elaka lilla hamster hade börjat tugga på kablarna till hennes dator. Burken fungerade uppenbarligen inte och Solveig var orolig för att röra något då hon trodde att kablarna kunde ha blivit strömförande. Det här var ett av de tillfällen då vår support var tvungna att bege sig ut och besöka kunden i fråga. Vi försökte först att få Solveig att starta sin webbkamera, men det var som att krama blod ur en sten. Först tog det tio minuter att ens få henne att förstå vad en webbkamera var, och sedan när tioöringen väl trillade ner hade hon ingen aning om hur hon skulle få igång den eftersom den saknade en ON/OFF-knapp. Vi fick helt enkelt skicka två killar i en bil till henne för att lösa hamsterproblemet.

hamster

Väl framme på plats visade det sig att den lille gnagaren hade gett sig på strömkabeln som går mellan datorn och vägguttaget. Solveigs oro hade varit befogad! Solveig hade inte berättat det, men hamstern hade uppenbarligen fått betala det ultimata priset för sitt brott då den låg utbränd intill kabeln – den måste ha fått sig en rejäl stöt! Solveig låg helt skärrad i sin säng och hon hade uppenbarligen blivit sämre sedan hon ringde oss – vi var tvungna att ringa efter läkare åt henne för hon var svårt chockad av det som hänt. Först trodde vi att Solveig hade rört den trasiga kabeln själv, men det visade sig att det var hamsterns död som hade chockat henne så svårt. Stackars Solveig.

Kabelproblemet löste sig ganska snart efter att vi helt bytt ut den skyddande isoleringen runt de strömförande kablarna mot nytt, fräscht (och otuggat) material. Solveig repade sig också. Slutet gott, allting gott! Förutom för den elaka lilla hamstern då.

Rutger och hans dator
Den här äldre mannen var av den bestämda uppfattningen att om man köper en dyr dator så ska man inte behöva läsa manualen. Rutger började med ett argt telefonsamtal till vår support – han hade vid denna tidpunkt ännu inte förstått att det inte var vi som hade tillverkat eller sålt hans dator. Han ringde ganska sent på kvällen och började med att skälla ut Mattias på vår support. Tonen blev stundtals hotfull och Rutger vägrade inledningsvis att lyssna på vad vi hade att säga. Teamet samlades ganska snabbt runt Mattias då de förstod vilken typ av samtal det rörde sig om.

Rutger ville efter ett tag prata via Skype så att han kunde ”se oss i vitögat”, och då vi förklarade att Skype inte var en möjlighet blev han om möjligt ännu argare. Mattias satte på telefonens högtalare så att vi alla kunde höra samtalet. Det blev nästan en liten helkväll där bakom Mattias och hans dator. Rutgers problem var att han inte fick igång sin skrivare, trots att han ”kopplat in kabeln” mellan skrivare och dator. Vi bad honom flera gånger att ta fram relevanta bruksanvisningar, men det vägrade han att göra eftersom han hade betalat så dyra pengar för allting. För ett så högt pris krävde Rutger att allt skulle fungera klockrent.

Till slut gick han i alla fall med på att lyssna på oss. Mattias förklarade för Rutger att han förmodligen saknade de nödvändiga drivrutinerna till sin skrivare, och att det var därför som datorn inte hittade den nya hårdvaran – trots inkopplad USB-kabel. Först fattade inte Rutger vad drivrutiner var för något. Det var faktiskt bland andra tack vare just Rutger som vi på Wipescreen insåg vikten av att kunna förklara så att till och med ett dagisbarn – eller en pensionär – förstår. Alla är vi barn i början.

Det hela löste sig i alla fall till slut då vi efter god vägledningen lyckades få Rutger att hitta installationsskivan. Som tur var hade inte drivrutinerna uppdaterats sedan skivan gjordes, så vi slapp guida Rutger hur man hittar de rätta drivrutinerna online. Mattias och vi andra satt sent inpå småtimmarna, och natten avslutades med pizza och bärs till Rutgers ära.